Sorodne objave

 

Danes, nekaj po 13.30, smo prejeli informacijo, da naj bi v bližino mejnega prehoda Rigonce, na hrvaški strani, pripeljal vlak, v katerem naj bi bilo večje število beguncev oziroma migrantov. O prihodu vlaka s tujci nas hrvaški varnostni organi niso obvestili. Okoli 1300 tujcev meje med državama ni prečkalo na mejnem prehodu ampak peš, preko zelene meje.

Policisti so skupino okoli 1300 tujcev pospremili do sprejemnega centra v Brežicah, kjer potekajo postopki evidentiranja. Iz sprejemnega centra bodo begunci oziroma migranti z avtobusi prepeljani do sprejemnih in nastanitvenih centrov po državi.  

Okoli 14.30 pa je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje na vstop v Slovenijo prispelo še okoli 500 beguncev oziroma migrantov. Tujci so na mejni prehod prišli peš. Tudi o prihodu te skupine nas hrvaški varnostni organi niso obvestili. V slabih vremenskih razmerah smo najprej poskrbeli za najbolj ranljivo skupino tujcev in jih namestili v objekt na mejnem prehodu, kjer so v preteklih dneh potekali postopki evidentiranja. Tudi te tujce bomo prepeljali v sprejemne in registracijske centre po državi.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi