Sorodne objave

 

Od včeraj popoldne, 19. oktobra 2015, do danes, 20. oktobra, do 9. ure, je na območju Policijske uprave Novo mesto državno mejo na zeleni meji in na mejnih prehodih prečkalo okoli 4.000 tujcev.

Več kot 3.000 so jih policisti izsledili v bližini mejnega prehoda Rigonce, na mejni prehod Obrežje in Orešje je prispelo okoli 900 tujcev. Tujci so povedali, da so v spremstvu hrvaških varnostnih organov z vlaki prispeli v bližino državne meje, odkoder so pot peš nadaljevali proti Sloveniji in mejo prečkali preko mostu čez reko Sotlo.

V skupini, ki je zeleno mejo prečkala nekaj po polnoči, je bilo več kot 1.800 beguncev oz. migrantov. Veliko množico ljudi so policisti usmerili in spremljali proti registracijskemu centru Brežice, kjer je trenutno okoli 3.300 tujcev.

Od včeraj, od 15. ure naprej, je bilo v sprejemne in registracijske centre po državi z območja PU Novo mesto s 36 avtobusi prepeljanih okoli 1.800 oseb. Prevozi in registracija tujcev se nadaljujejo.

Danes, 20. oktobra, malo po 6. uri, je na območje Rigonc ponovno prispela večja skupina tujcev, ki želi vstopiti v Slovenijo. Po prvih ocenah je tujcev okoli 2.000. Tudi v tem primeru nas hrvaški varnostni organi o prihodu tujcev niso obvestili.


Tonski posnetek izjave Antona Štubljarja, (mp3) 
vodje Oddelka za državno mejo in tujce na PU Novo mesto
 
Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi