Sorodne objave

 

Danes, 26. oktobra, med 1. in 2. uro ponoči, so policisti v Rigoncah sprejeli skupino migrantov, ki je prestopila zeleno mejo. Po podatkih hrvaških varnostnih organov je bilo v tej skupini 1.530 migrantov. Okoli 6. ure pa policisti na zeleni meji v Rigoncah pričakujejo že novo skupino, ki naj bi štela 1.250 tujcev.

Tujce, ki so zeleno mejo prestopili zvečer in ponoči, so policisti pospremili in prepeljali v sprejemne in začasne centre v Brežice in Dobovo, kjer jim je bila nudena zdravstvena in humanitarna oskrba.

V sprejemnem centru Brežice je trenutno okoli 3.500 migrantov, v začasnem centru Dobova prav tako 3.500, v novem sprejemnem centru v Dobovi pa 2.000. V Rigoncah trenutno ni migrantov (pričakujemo novo skupino). 

20151024 photo matic zorman 0044

Vso noč so potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi iz Brežic in Dobove v sprejemne in nastanitvene centre v notranjosti države. V zadnjih desetih urah je bilo v organizaciji in spremstvu policistov z vlaki in avtobusi v sprejemne in nastanitvene centre v notranjost države prepeljanih 4.000 tujcev. Z organizacijo prevozov in spremljanjem migrantov policisti nadaljujejo tudi v jutranjih urah.

20151025 photo matic zorman 0222


Več fotografij v prispevku: Kolone migrantov med Rigoncami in Dobovo


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi