Sorodne objave

 

Po 2. uri ponoči so policisti v Rigoncah sprejeli še eno skupino migrantov, ki je prestopila zeleno mejo. Po podatkih hrvaških varnostnih organov je bilo v tej skupini 1.400 migrantov. Danes, 27. oktobra 2015, po 6. uri, pa naj bi v spremstvu hrvaških policistov v bližino državne meje ponovno pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo 1.500 ljudi.

V sprejemnem centru Brežice je trenutno okoli 4.500 migrantov, v začasnem centru Dobova okoli 1.000, v novem sprejemnem centru v Dobovi pa 4.500. V Rigoncah je še okoli 1.500 migrantov, ki so zeleno mejo prestopili po 2. uri.

Policisti vse sile usmerjajo v obvladovanje varnostnih razmer in zagotavljanje javnega reda in miru ob prihodu tako velikega števila tujcev. Upoštevajoč logistične in namestitvene omejitve nadaljujejo s prizadevanji, da bi z območja Brežic in Dobove v notranjost države kar najhitreje prepeljali večje število tujcev in na ta način razbremenili to območje. Vso noč so potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi iz Brežic in Dobove v sprejemne in nastanitvene centre v notranjosti države.

V zadnjih desetih urah je bilo v organizaciji in spremstvu policistov z vlaki in avtobusi v sprejemne in nastanitvene centre v notranjost države prepeljanih več kot 4.600 tujcev. Z organizacijo prevozov in spremljanjem migrantov policisti nadaljujejo tudi v jutranjih urah.

brezice

Sprejemni center v Brežicah v jutranjih urah


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi