Sorodne objave

 

Včeraj zvečer in ponoči sta na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljala še dva vlaka z migranti.

  • Nekaj več kot 1.000 migrantov s prvega, ki je pripeljal okoli 22.30, so policisti zaradi omejenih logističnih in nastanitvenih kapacitet pospremili v bližnji sprejemni center, kjer jim je bila nudena zdravstvena in humanitarna oskrba.
  • Nekaj po 3. uri je prispel drugi vlak s 1.134 migranti. Po opravljenih osnovnih policijskih postopkih ter zdravstveni in humanitarni oskrbi so tujci vstopili na vlak, ki je v spremstvu slovenskih policistov nadaljeval pot proti Šentilju. 
  • Tretji vlak pričakujemo okoli 6. ure. O prihodu vlakov in številu migrantov so nas hrvaški varnostni organi obveščali. 

Ob 3. uri je bilo v sprejemnem centru Brežice nekaj več kot 1.200 migrantov, v začasnem centru v Dobovi (Beti) okoli 1.000, v novem sprejemnem centru v Dobovi (Livarna) pa nekaj več kot 2.000. Sicer je bilo včeraj veliko število migrantov iz sprejemnih centrov na območju Posavja prepeljanih v notranjost države. Policisti nadaljujejo s prizadevanji, da v okviru logističnih in nastanitvenih zmogljivosti tujce iz sprejemnih centrov v Posavju kar najhitreje prepeljejo v sprejemne in namestitvene centre po državi.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi