Sorodne objave

 

Zvečer in ponoči so na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljali še trije vlaki z migranti. Nekaj več kot 1.000 migrantov, ki so prispeli z vlakom okoli 20.30, je bilo po končanem postopku evidentiranja v sprejemnem centru v Dobovi, z avtobusi v spremstvu policistov prepeljanih v nastanitveni center v Vrhniki. Okoli 1. ure je prispel vlak z nekaj več kot 1.000 migranti.

Po opravljenem osnovnem policijskem postopku, zdravstveni in humanitarni oskrbi na železniški postaji, so jih policisti pospremili v slovenski vlak, s katerim so nadaljevali pot proti Šentilju. Nekaj po 4. uri je iz Hrvaške pripeljal vlak s 1.040 tujci. Skupino so policisti zaradi omejenih logističnih in nastanitvenih kapacitet pospremili v bližnji sprejemni center, kjer jim nudijo zdravstveno in humanitarno oskrbo.

Četrti vlak pričakujemo okoli 6. ure. Tujci bodo nadaljevali pot proti Šentilju, če bodo to omogočale logistične in nastanitvene kapacitete. O prihodu vlakov in številu migrantov so nas hrvaški varnostni organi obveščali.

V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 5.30 nekaj več kot 2.400 migrantov. 


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi