Sorodne objave

 

Zvečer in ponoči so na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljali še trije vlaki z migranti. V večernih urah sta v spremstvu hrvaških policistov prispela dva vlaka z okoli 2.200 migranti. Po opravljenih policijskih postopkih, zdravstveni in humanitarni oskrbi so tujci v spremstvu slovenskih policistov z vlaki nadaljevali pot proti Šentilju.

Nekaj pred 4. uro je v Dobovo prispel vlak s 1.071 migranti. Policisti so tujce pospremili v sprejemni center v Dobovi (livarna), kjer trenutno poteka postopek evidentiranja, tujcem pa je nudena tudi zdravstvena in humanitarna oskrba. Po zaključenih postopkih bodo glede na logistične in nastanitvene zmogljivosti v spremstvu slovenskih policistov prepeljani v nastanitvene in sprejemne centre po državi.

Po informacijah hrvaških varnostnih organov bo naslednji vlak z nekaj več kot 1.050 migranti v Dobovo pripeljal okoli 6.30.

Policisti, upoštevajoč logistične in nastanitvene zmogljivosti, nadaljujejo s prizadevanji, da bi iz Dobove v notranjost države kar najhitreje prepeljali večje število tujcev in tako razbremenili to območje. Vso noč so potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi iz Dobove v sprejemne in nastanitvene centre v notranjosti države. V sprejemnem centru v Dobovi (livarna) je tako le še nekaj več kot 1.000 tujcev, ki so prispeli z vlakom nekaj pred 4. uro. Vse tujce, ki so se pred tem nahajali v sprejemnem centru, pa so zvečer in ponoči z vlaki in avtobusi prepeljali v sprejemne in nastanitvene centre v Dolgo vas, Gornjo Radgono in Lendavo.

Z organizacijo prevozov in spremljanjem migrantov policisti nadaljujejo tudi v jutranjih urah.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi