Sorodne objave

 

Zvečer in ponoči sta na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljala še dva vlaka z nekaj več kot 2.000 migranti. Okoli 20. ure je pripeljal vlak s 1.004 tujci in ob 4. uri vlak, na katerem je bilo 1.043 tujcev.

Včeraj, 23. novembra 2015, so policisti v Dobovi sprejeli nekaj več kot 4.100 tujcev, ki so prispeli s štirimi vlaki. Tujci, ki so prispeli  včeraj, so po zdravstveni in humanitarni oskrbi ter policijskih postopkih v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi že nadaljevali pot proti Jesenicam, Šentilju, Karavankam in Gornji Radgoni.

Trenutno je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 900 migrantov, ki so ponoči prispeli z vlakom. Tudi te tujce bodo policisti po oskrbi in opravljenih postopkih, upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete, z vlaki in avtobusi prepeljali v notranjost države. 

Po napovedih hrvaških varnostnih organov bo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo 943 tujcev, v Dobovo prispel okoli 8. ure.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi