Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je z letošnjim letom v sodelovanju z Zvezo romov Slovenije in radiem Romic začela nov projekt z naslovom Vi sprašujete, policija odgovarja.

Namen projekta je seznanjanje pripadnikov romske skupnosti s postopki in pooblastili policistov, ki jih ti izvajajo pri opravljanju svojih nalog. Pri posameznih oddajah bodo namreč sodelovali policijski in kriminalistični inšpektorji, pa tudi komandirji in policisti s policijskih postaj.

DSC 0489

V prvi, uvodni oddaji sta sodelovala vodja sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak in vodja operativno-komunikacijskega centra Jožef Prša, ki sta poslušalcem predstavila projekt.

 

Oddaje, letos jih bo najmanj dvanajst, se bodo nanašale na različne teme, kot so kršitve javnega reda in miru, kriminaliteta, organizacija javnih prireditev, prometna varnost, varstvo okolja. Govorili pa bodo tudi o drugih aktualnih temah, na primer med novoletnimi, božičnimi in velikonočnimi prazniki o problematiki uporabe pirotehničnih izdelkov in kurjenju v naravi. Sodelujoči v oddaji bodo predstavili tudi vlogo telefonske številke policije za nujne klice 113, delo vodje policijskega okoliša ipd.

Polurna oddaja bo potekala v živo, vsak zadnji četrtek v mesecu se bo začela ob 9. uri. Če pa bo zanimanje poslušalcev veliko, se bo oddaja tudi podaljšala.

DSC 0495

Ideja za oddajo se je porodila avgusta lani, na 16. romskem taboru v Murski Soboti, ki se ga je udeležil tudi vodja sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak. Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš in predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat – Muc sta se nato dogovorila za sodelovanje pri skupnem projektu.