Sorodne objave

 

Varnostni svet Združenih narodov je dal mandat mednarodnim silam za vzdrževanje miru in stabilnosti v Iraku. Vlada Republike Slovenije je oktobra 2003 sklenila, da bo Slovenija skladno s pozivom Varnostnega sveta ZN prispevala svojo pomoč v obliki sodelovanja petih slovenskih policistov za usposabljanje iraških policistov v jordanskem vadbenem centru (JIPTC - Jordan International Police Center).

Na tej podlagi je tretja skupina petih novih slovenskih policijskih inštruktorjev v začetku leta 2006 začela z delom v JIPTC.

MatjazMaroltMatjaž Marolt
GPU PA
AleksanderMajhenicAleksander Majhenič
OKC PU LJ
LorbekAllenLorbek Allen
SKP MKO PU LJ
TomazKapusTomaž Kapus
PPP Kranj
GregorHodnikGregor Hodnik
PP Radovljica


Ob zaključku šolanja 34. generacije iraških policistov se nam je na zaključni slovesnosti 9. 12.2006 pridružil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Egiptu gospod Borut Mahnič, ki bi pomagal rešiti tudi naše težave, če bi v tem delu nemirnega sveta prišlo do njih.

Ob tej priložnosti nam je izrazil priznanje in zahvalo za strokovno in profesionalno opravljeno delo, s katerim utrjujemo ugled slovenske policije in države v mednarodni javnosti. Skupaj z direktorjem JIPTC, gospodom Garyjem Bullardom, sta nam podelila medalje za naše strokovno in profesionalno opravljeno delo ter ob tem izrazila zadovoljstvo in navdušenje, da je slovenski kontingent kljub svoji relativno majhni številčnosti zelo prepoznaven.

veleposlanik 01

 Tretji slovenski kontingent v JIPTC v družbi z veleposlanikom in direktorjem JIPTC ob podelitvi medalj.

Veleposlanik se je ob tej priložnosti srečal tudi z vodstvom JIPTC, ki mu je predstavilo organizacijsko strukturo JIPTC in ga seznanilo s trenutnimi razmerami in aktualnimi podatki o svoji misiji. Direktor Gary Bullard se mu je ob tem zahvalil tudi za našo pomoč pri usposabljanju prihodnjih iraških policistov in mu izročil spominsko plaketo.

veleposlanik 02

Slovenski policisti smo po vseh končanih uradnih obveznostih veleposlanika Boruta Mahniča poskrbeli za njegovo dobro počutje v Ammanu: odpeljali smo ga na ogled Petre, ene največjih znamenitosti Jordanije.

veleposlanik 03

Njegov obisk in priznanje, ki smo ga prejeli, pa je prav gotovo priznanje za strokovno in profesionalno delo, ki ga slovenski policisti opravljamo v JIPTC.

Avtor Matjaž Marolt