Sorodne objave

 

Konec decembra bo v enoletno mednarodno civilno misijo v Gruzijo znova napoten slovenski policist. Pred odhodom ga je danes, 13. decembra 2021, sprejel pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica.

IMG 8537

Z leve: direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar, Robert Kovačić, pomočnik komandirja na Policijski postaji Slovenj Gradec, Jože Senica, pomočnik generalnega direktorja policije, mag. Robert Urek iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije

IMG 8550

Policist Kovačić bo svoje delo opravljal predvsem v mestu Gori, pa tudi v glavnem mestu Tbilisi. Njegove naloge bodo pomoč gruzijskim policistom pri nadzorovanju državne meje oz. t. i. administrativne mejne črte med Gruzijo in avtonomnima pokrajinama Južna Osetija ter Abhazija. V okviru dela bo spremljal neposredno dogajanje na območju meje, sodeloval z lokalnimi skupnostmi ter ostalimi nacionalnimi oz. mednarodnimi deležniki, kakor tudi nevladnimi organizacijami. Svoje naloge bo moral izvajati skladno z mandatom mednarodne civilne misije EUMM Gruzija, opravljal pa jih bo v slovenski policijski uniformi. V Gruzijo bo napoten za eno leto, in sicer od 20. decembra 2021 do 19. decembra 2022. Nazadnje je bil slovenski policist v Gruzijo napoten v letu 2012.

IMG 8552

Robert Kovačić, ki je sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Slovenj Gradec, že ima izkušnje z delom v tujini, saj je bil med letoma 2004 in 2005 napoten v mednarodno civilno misijo Organizacije združenih narodov UNMIK Kosovo. Kovačič je v Policiji zaposlen od leta 1994, ko se je zaposlil na Policijski postaji Ljubljana Moste. Leta 1996 pa je nadaljeval z delom na Policijski postaji Slovenj Gradec, kjer je v letu 2018 postal pomočnika komandirja.

IMG 8560

Današnjega sprejema pri pomočniku generalnega direktorja policije Jožetu Senici sta se udeležila še mag. Robert Urek iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije ter Niko Kolar, direktor celjske policijske uprave. Vsi trije so Kovačiću zaželeli varno in uspešno delo v Gruziji ter da se vrne domov z bogatimi izkušnjami, ki jih bo lahko prenesel na svoje kolege.

Povezane vsebine

Mednarodne civilne misije