8. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja danes odpira svoja vrata! Od 23. do 25. septembra ga lahko vsak dan med 9. in 18. uro obiščete na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko.

IMG 0101

Predstavitev najsodobnejše opreme, vozil in tesnega sodelovanja na področju obrambe, varnosti in reševanja

Sejem tudi letos predstavlja mednarodno sodelovanje na področju obrambe, varnosti in reševanja, opremo, znanje in najpomembnejše nacionalne institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. V čezmejno zavezništvo zaupanja in sodelovanja bo povezal profesionalne, dolžnostne in prostovoljne organizacije ter poskrbel za prenos znanja in izkušenj iz zrele na mlado generacijo.

IMG 20210923 131845 resized 20210923 013313001

Sejem SOBRA je namenjen vsem tistim, ki so poklicno ali prostovoljno že vključeni v sistem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, se s temi področji povezujejo poslovno in strokovno ali pa želijo poskrbeti za varnost in zaščito svojih družin in premoženja. Predstavljena bodo najnovejša oprema, najsodobnejša oborožitev, transportna sredstva, elektronska in optična oprema, informacijska, komunikacijska in laboratorijska tehnika ter izdelki za preskrbo. Na ogled bodo tudi oprema za osebno zaščito, oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomna zaščita in alarmni sistemi, mobilna oprema za zaščito objektov in območij pred poplavami, pripomočki za orientacijo pa tudi oprema za prvo pomoč in varstvo pri delu.

IMG 20210923 133527 resized 20210923 013746957

Na današnji otvoritvi je policiste in policistke obiskal tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin.

Spoznajte delo in opremo policije, morda se tudi pridružite našim vrstam!

Na SOBRI se tudi letos predstavlja Policija. V hali A in na zunanjem prostoru pred halo A smo na ogled postavili vozila in opremo različnih enot: prometne policije, mejne policije, posebne policijske enote, specialne enote, centra za varovanje in zaščito itd. Tam bodo tudi policisti konjeniki. Obiskovalci si bodo lahko ogledali prikaze praktičnega postopka in prvin samoobrambe. Preizkusili bodo lahko očala za simulacijo stanja alkoholiziranosti, preverili, kako deluje alkotest, si ogledali najsodobnejšo oborožitveno in zaščitno opremo policistov specialcev in policistov posebne enote. Predstavljajo se tudi forenziki iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Na ogled pa smo postavili tudi razstavo o zgodovini milice in policije, ki bo pri marsikom vzbudila nostalgijo.

IMG 0080

Mladim, ki iščejo priložnosti za zaposlitev, bomo vsak dan svetovali glede zaposlovanja v policiji ter jim nudili informacije o pogojih za prijavo na razpise za: kandidate za policiste, policiste nadzornike državne meje in pomožne policiste.

Najmlajši pa bodo lahko svoje prometno znanje preizkusili na otroškem prometnem poligonu in se fotografirali s policijskima maskotama – "policistom" Leonom in "policistko" Piko.

Na poligonu za dinamične predstavitve se bodo vsak dan predstavili policisti motoristi. Pokazali vam bodo spretnostno vožnjo, ki je le ena od prvin, ki jo mora policist motorist obvladati za učinkovito in varno opravljanje svojega dela.

IMG 0012

Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

970x250px