Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marko Pogorevc je na predlog Policijske uprave Kranj odredil aktiviranje Gorske policijske enote, predvsem zaradi preventivnega delovanja in zagotavljanja varnosti v gorah.

Zaradi povečanja števila gorskih nezgod in zaradi specifičnih razmer v pogorju bodo pripadniki Gorske enote policije v petek in soboto 17. in 18. avgusta 2001 ter v ponedeljek in torek 20. in 21. avgusta 2001 izvedla preventivno akcijo, v kateri bo sodelovalo osem policistov. Namen te akcije je opazovanje in preventivno opozarjanje pohodnikov na vzroke, ki največkrat privedejo do nesreče v gorah - to pa so neprimerna in nezadostna oprema ter neprimerno psiho-fizično stanje pohodnikov. Policisti bodo pozorni tudi na druge kršitve v planinskih postojankah ter na tako imenovana črna prenočišča, predvsem v Triglavskem narodnem parku.

V soboto, 18. avgusta 2001, bo ob 17.00 uri v Aljaževem domu v Vratih tiskovna konferenca , na kateri bo direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin povedal več o delovanju Gorske enote policije ter o tem, koliko kršitev so policisti ugotovili v tej akciji in koliko opozoril so izrekli, Dušan Polajner, načelnik Gorske reševalne službe Slovenije, pa bo javnosti predstavil širšo problematiko reševanja v gorah. Govorila bosta tudi o preventivnem delu tako policije kot tudi Gorske reševalne službe.

Tiskovne konference se bodo udeležili tudi člani 1. policijske odprave na Himalajo - odprava "ČO OJU 2001", in sicer vodja odprave Viki Grošelj, Rafko Vodišek in Davo Karničar, ki bodo predstavili potek priprav na največji gorski podvig policistov.

Za več informacij vam je na voljo Robert Kralj na telefonski številki 041/ 695-078.

 

Anita Leskovec Sedmak