Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Janko Goršek je danes, 12. julija, skupaj s predstavnikom društva Vztrajaj Matejem Markovičem policistu predal sredstva, ki smo jih zanj zbrali s humanitarnim tekom 10 krogov za 10 nasmehov.

Med 1. in 10. junijem je potekal humanitarni projekt 10 krogov za 10 nasmehov. S tekom smo zbirali finančna sredstva za deset socialno ogroženih družin in enega zaposlenega v policiji. Tako smo tekli za našega sodelavca, ki je imel pred leti možganski tumor in je bil uspešno operiran. Zdravstveno stanje po operaciji se mu je najprej izboljšalo, letos februarja pa je doživel možgansko kap, pri kateri je utrpel hude telesne okvare. Skupaj se je nabralo nekaj več kot 11.000 evrov, zbrana sredstva pa so bila enakomerno porazdeljena med vseh enajst upravičencev. Z zbranimi sredstvi jim bomo vsaj malo pomagali olajšati trenutno finančno stisko.

Goršek se je društvu Vztrajaj (Never Give Up) zahvalil za povabilo k sodelovanju v humanitarni akciji. Kot je dejal, "je v teh časih, v katerih smo, vsaka gesta solidarnosti več kot dobrodošla, saj povezuje zaposlene, krepi pripadnost, ljudem v stiski pa daje kanček upanja." Njegovim besedam se je pridružil tudi direktor kranjske policijske uprave Simon Velički, ki je podprl takšna prizadevanja za pomoč zaposlenim. Za dobro organizacijo se je Goršek zahvalil tudi Olgi Kantužer Deželak iz Generalne policijske uprave, ki je ves čas koordinirala sodelovanje med policijo in društvom.

Pobudnik humanitarne akcije Matej Markovič je policistu osebno izročil zbrana sredstva. Kot je dejal, je to le kaplja v morje, "vendar pa za temi prispevki stoji izjemen odziv ljudi, ki so bili pripravljeni pomagati." Ob tem je izrazil tudi zadovoljstvo zaradi dobrega sodelovanja med društvom Vztrajaj in Policijo ter poudaril, da upa, da to sodelovanje ni zadnje.

Dober odziv na humanitarno akcijo je dokaz, da je med ljudmi, še posebej med zaposlenimi v takšni organizaciji, kot je policija, kljub težkim časom prisotna izrazita empatija, ki se ob vsakokratni humanitarni gesti izraža kot solidarnost. Vsak podarjen evro bo zagotovo tako ali drugače pomagal tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč.


Hvala vsem, ki ste se udeležili humanitarnega teka ali drugače prispevali sredstva!

kolaz tisk 1