Sorodne objave

 

Z današnjim dnem, od 7. ure naprej, se vlaki Slovenskih železnic, s katerimi bodo vozili migrante iz drugih območij po Sloveniji v nastanitveni center Šentilj, ne bodo več ustavljali na železniški postaji Šentilj, temveč bodo migrante pripeljali v neposredno bližino nastanitvenega centra.

B600

V želji prisluhniti ljudem in pričakovanjem lokalne skupnosti sta namreč Ministrstvo za notranje zadeve in občina Šentilj podpisala dogovor in s postavitvijo začasnega perona zagotovila rešitev, ki je bolj sprejemljiva tako za krajane kot za migrante in tudi vse, ki se ukvarjajo z migracijami.

Prvi vlak z migranti je iz Dobove na začasno železniško postajo prispel deset minut čez 9. uro. Kot je ob tej priložnosti povedal Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor, je policija zelo zadovoljna z ureditvijo začasne železniške postaje.

F600

Zvočni posnetek izjave Rafaela Viltužnika, pomočnika direktorja PU Maribor (mp3) 


Novost bo zelo olajšala delo policistom, ki bodo migrante v nastanitveni center spremljali na razdalji okoli 150 metrov, in ne več skozi celotno naselje kot doslej. S tem smo pridobili pri času in varnosti, in kar je še pomembneje, prisluhnili smo lokalnemu prebivalstvu. Z opisano rešitvijo ne bo več prihajalo do zapor cest v Šentilju in pretočnost prometa se bo ponovno povečala.

prej2

 Pred postavitvijo začasnega začasnega perona so morali migranti skupaj s policisti prehoditi kilometer dolgo pot do nastanitvenega centra v Šentilju.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi