Sorodne objave

 

V torek, 18. januarja 2022, so policisti PU Celje v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nasilništva. Kmalu po dogodku so prostost odvzeli štirim osebam, tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let.

31-letnika so včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja, po členu 115/I Kazenskega zakonika -1, v zvezi s 34. členom Kazenskega zakonika - 1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Ostale tri, ki so jih policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, po členu 296/I-II Kazenskega zakonika - 1, so po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili na prostost. Osumljeni so v pretepu poškodovali štiri osebe, prav tako tuje državljane.

Osumljeni so se v torek, okoli 19. ure, srečali na Ljubljanski cesti v Celju. Med njimi je prišlo do prepira, zaradi določenih nesoglasij glede delovnega razmerja. Oškodovani so namreč zaposleni pri 31-letnem osumljencu. Prepir je prerasel v pretep, pri čemer je osumljeni 31-letnik z nožem hudo poškodoval enega od oškodovancev, v pretepu so bili poškodovani tudi ostali trije.

Vse štiri osumljene so policisti kazensko ovadili, prav tako so na podlagi Zakona o tujcih in določb Kazenskega zakonika iz razlogov javne varnosti predlagali, da se jim izreče ukrep odstranitve tujca iz države.