Sorodne objave

 

Ljubljanski policisti so bili včeraj, 15. novembra 2022, nekaj pred 18. uro, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. V zvezi s tem je predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana danes podal izjavo za medije.

IMG e14c7f0360 TomazTomazevic PULJ intro

Predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic je v današanji izjavi poudaril, da se na policiji zavedamo, kako pomembno je zagotavljanje varnosti v določenem okolju.

Osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost

Tomaževic je povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po do sedaj zbranih podatkih je osumljenec domnevno državljan Eritreje, ki že več let, oziroma od leta 2010, biva na območju Slovenije. Njegovo bivanje je urejeno na podlagi dovolitve zadrževanja, ki ga predpisuje Zakon o tujcih, gre pa za kategorijo tujca, ki ga ni možno odstraniti v izvorno državo in glede tega potekajo postopki pristojnih organov.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, kjer so bili zavarovani predmeti, tudi domnevno sredstvo napada, pregledujemo pa tudi videoposnetke in zbiramo obvestila za razjasnitev vseh okoliščin dogodka.

Motiv za osumljenčevo dejanje za zdaj še ni znan, z oškodovanko se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Po zbranih obvestilih bo priveden pred preiskovalnega sodnika.

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, drugih informacij trenutno ne moremo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na policiji se zavedamo, kako pomembno je zagotavljanje varnosti v določenem okolju

"Lahko povemo, da PU Ljubljana že vrsto let skrbi za povečano prisotnost policistov na območju celotnega mesta Ljubljane, na območju mestnega središča pa poteka tudi opazovalna služba. Policija izvaja naloge varovanja ljudi in premoženja z različnimi oblikami dela, kot so patruljiranje, opazovalna služba, poostreni nadzori ipd., pri tem pa sodelujemo tudi z drugimi deležniki na področju varnosti.

Tudi v omenjenem primeru so uniformirane in civilne policijske patrulje osumljenca hitro izsledile, kar je pripomoglo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja," je še izpostavil Tomaževic.