Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Mozirje smo ob iztekajočem se šolskem letu izvedli preventivni projekt z naslovom Otrok - policist za en dan, v katerega smo vključili vse osnovne šole na območju Upravne enote Mozirje.

Projekta se je udeležilo deset učencev petih razredov osemletke oziroma šestih  razredov devetletke, in sicer po dva učenca iz OŠ Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji in Luče ter po en učenec iz OŠ Ljubno ob Savinji in Gornji Grad.

Otrok - policist

Učenci so skupaj z vodji policijskih okolišev prišli na policijsko postajo, kjer smo jim  predstavili policijsko delo in opremo. Ob začetku predstavitve smo jih obdarili s preventivnim gradivom, med katerim sta bila tudi majica in kapa z napisom Otrok - policist. Učenci so si majice in kape z veseljem nadeli, nato pa z zanimanjem poslušali policiste  in si ogledovali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Med predstavitvijo so učenci določeno opremo lahko tudi preizkusili. Še posebej zanimiva sta se jim zdela laserski merilnik hitrosti in alkotest.

Otrok - policist

Po predstavi dela in opreme so si ogledali tudi službena vozila policije, pri čemer so posebno zanimanje pokazali za intervencijsko vozilo, navdušilo pa jih je tudi sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil (stinger).

Otrok - policist

Po predstavitvi na policijski postaji so se z vodjem policijskega okoliša odpravili na teren.  Ogledali so si postopek z voznikom osebnega avtomobila in se seznanili s prometno signalizacijo in prometnimi predpisi.

Otrok - policist

Ob zaključku obiska na policijski postaji so se učenci in policisti dogovorili, da bodo ob začetku novega šolskega leta učenci pomagali policistom pri aktivnostih v bližini osnovnih šol, seveda oblečeni v majice in kape Otrok - policist.

Po "napornem delovnem dnevu" so se polni vtisov in spoznanj o delu policije vrnili v šolske klopi.


Besedilo: Matjaž Sem,
pomočnik komandirja PP Mozirje