Sorodne objave

 

Na PU Koper smo se odločili, da bomo izvedli akcijo Otrok, policist za en dan ob začetku, pa tudi ob koncu šolskega leta. Sodelovali bodo isti otroci, ki bodo postopoma nadgrajevali svoje znanje o  pravilih v cestnem prometu in etiki obnašanja na cesti.

K sodelovanju smo povabili vse osnovne šole na našem območju, z odzivom pa smo bili zadovoljni. V juniju smo akcijo tako izpeljali v Kopru in v Izoli. Otroke so spremljali tudi njihovi učitelji.

Še sami policisti so bili presenečeni na pozitivnimi odzivi ljudi, ko so izvedeli za akcijo. Med policijskimi postopki so izjemno dobro sprejeli in pozdravili našo idejo o sodelovanju z otroki. Otroci so bili najbolj navdušeni nad delom z laserskim merilnikom hitrosti, z veseljem so poskusili obleči opremo policistov posebne policijske enote, se učili jemati prstne odtise ... zanimalo jih je pravzaprav vse, kar so jim v kratkem času uspeli pokazati policisti.

Pozitiven odziv pa smo dobili tudi iz šol, od koder so se nam zahvalili in izrazili željo, da bi sodelovali tudi v prihodnosti. Akcijo bodo predstavili na spletni strani osnovnih šol otrok, ki so sodelovali v njej, in upamo, da se bo naša pozitivna ideja širila.

Na slikah so izolski otroci s policisti Tomažem Mrakom, Mitjo Rebernakom in Andrejo Šantelj.


Fotografije: Viktor Zinreih
Besedilo: Anita Leskovec in Viktor Zinreih