Sorodne objave

 

Ljubljanski policisti so v avgustu opravili hišne preiskave pri 19- in 50-letnem osumljencu in jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in predmetov, s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja. Osumljena sta v zadnjih dveh mesecih, predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani, opazovala oškodovance, ki so parkirali ter vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo, iz njega odtujila vrednejše predmete ter ključe njihovih stanovanj.

V vozilu sta tudi poiskala naslov oškodovancev, ter odšla na njihov domač naslov, kjer sta iz hiš in stanovanj izvršila tatvine gotovine in nakita. Trenutno sta osumljena 6 tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine. 19-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, 50-letnik pa je kazniva dejanja izvrševal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.

Vsem občanom svetujemo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov, prav tako pa naj ne bodo v vozilu drugi predmeti, ki jih storilci tovrstnih kaznivih lahko s pridom izrabijo (ključi bivališč, poštnih nabiralnikov, osebni dokumenti, naslov bivanja, različne kartice za dostop do garaž itd.). Ko vozilo zaklepate in zapuščate, se prepričajte, ali se je vozilo dejansko zaklenilo (poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal vozila). Če v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila, ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja, vam svetujemo, da takoj pokličete na telefonsko številko 113.