Sorodne objave

 

V dneh okoli martinovega smo policisti v Murski Soboti sodelovali pri izjemno odmevni preventivni akciji na temo alkohola v cestnem prometu.

DSC 8533

 Otroci iz kar 31 pomurskih osnovnih šol in 29 vrtcev so namreč že pred samo akcijo pisali in risali sporočila, povezana s problematiko alkoholiziranosti v prometu. Svoja sporočila so napisali na obrise svojih dlani na papirju in jih nato poslali organizatorjem akcije. Skupaj smo našteli kar 1.874 takšnih papirnatih otroških dlani!

DSC 8435

 V okviru zaključne prireditve 11. novembra 2010 smo soboški policisti izvajali kontrolo prometa, pri čemer smo ustavljene voznike najprej preizkusili z alkotestom, nato pa so jim učenci Osnovne šole II Murska Sobota izročili sporočilo, napisano na iz papirja izrezanem očrtu svoje dlani. Eno najbolj zanimivih otroških sporočil se je glasilo: "Nika ne pite alkohola, kda vozite, pa srečno pot!"

DSC 8575

Za organizacijo in izvedbo preventivne aktivnosti se zahvaljujemo Zavodu za zdravstveno varstvo Murska Sobota in Pomurskemu društvu za boj proti raku.