Sorodne objave

 

Policista gorske enote, ki deluje v okviru Posebne policijske enote na Policijski upravi Nova Gorica, sta 4. februarja obiskala težje dostopna zaselka Dolenja Trebuša in Šebrelje, da bi preverila, ali tamkajšnji občani potrebujejo kakršno koli pomoč. Trenutne izredne vremenske razmere so namreč precej prizadele ta dva kraja, v katerem je veliko starejših občanov, ki se v teh dneh srečujejo s številnimi težavami.

IMG 1298 resize

 Veliko krajev na goriškem je skoraj popolnoma nedostopnih.


Zaradi žledu in ovir na cestah sta bila kraja praktično nedostopna. Zato so se policisti do tamkajšnjih zaselkov do posameznih hiš odpravili peš oz. s pomočjo turnih smučk, in sicer čez hrib Utrijski vrh. Policista sta se nato spustila do ene od tamkajšnjih kmetij, ki stoji na približno 800 metrih nadmorske višine, nato pa sta se napotila še do dveh domačij na območju zaselka Šebrelje. Hiše so med seboj oddaljene približno en kilometer.

Policista sta ugotovila, da je pet starejših občanov na tem območju že nekaj dni brez električne energije, preskrbljeni so sicer s pitno vodo, ki jo črpajo iz lastnih zajetij. Tudi njihovo zdravstveno stanje je bilo na srečo dobro. Vsem starejšim občanom sta policista gorske policijske enote izročila tudi nekaj osnovnih prehrambenih izdelkov, ki sta jih prinesla s seboj (kruh, testenine, fižol ipd.). Sicer pa policija v sedanjih izrednih vremenskih razmerah preko svojih predstavnikov sodeluje tudi v okviru štabov civilne zaščite in po potrebi nudi pomoč v skladu s svojimi pristojnostmi.

Zaradi izrednih vremenskih razmer in podrtega drevja v policiji ponovno opozarjamo, da je promet na številnih cestah po vsej Sloveniji močno oviran ali pa so ceste celo neprevozne. Policisti zato svetujemo izjemno previdnost na cestah, če je le mogoče, pa raje ostanite doma.


Preberite tudi: