Sorodne objave

 

V Mirenskem gradu v Mirnu je v četrtek, 14. oktobra 2010, potekala odmevna okrogla miza o revščini in socialni izključenosti, ki jo je v okviru prireditev ob svetovnem letu boja proti revščini in izključenosti organiziralo Društvo prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote.

1

Na okrogli mizi, ki jo je povezovala novinarka Vida Petrovčič, je kot predstavnik policije sodeloval Kristjan Mlekuš, komandir Policijske postaje Šempeter pri Gorici.

Na okrogli mizi so sodelovali tudi psihiater dr. Bernard Špacapan, sociolog in politični analitik dr. Matej Makarovič, ravnateljica Mladinskega doma Malči Beličeve Olga Rupnik Krže, predsednik Društva prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote dr. Peter Žakelj, višja državna tožilka in predsednica društva Beli obroč Vlasta Nussdorfer ter predsednica fundacije Pelikan za pomoč odvisnikom od prepovedanih drog Klementina Sambolič.

2

 V okviru razprave o socialni izključenosti je Kristjan Mlekuš predstavil problematiko nasilja v družini in z njim povezanega alkoholizma, nasilja med vrstniki, problematiko prepovedanih drog in druge varnostne vidike. Udeleženci okrogle mize so bili enotnega mnenja, da je treba problematiko socialne izključenosti reševati s skupnimi napori, saj je sinergija ukrepov med različnimi subjekti učinkovitejša kot ukrepi vsakega posameznika.

Udeleženci so okroglo mizo zaključili z mislijo, da bi bilo treba  mlade usposobiti za odgovorno ravnanje, delati na zdravih medsebojnih odnosih, predvsem pa bi morali probleme vzeti kot del življenja in se z njimi spopadati.

Okrogla miza v Mirnu je bila v lokalnem okolju zelo odmevna, saj se je na prireditvi zbralo približno sto občank in občanov Mirna in okolice.