Sporočila za javnost

Na policiji ugotavljamo, da nasilje v družini zavzema precejšen del našega delovanja. Policija letno obravnava okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini. Zato želimo predstaviti svoje delo na tem področju, namenjeno žrtvam nasilja v družini in ljudem, ki jim želijo pomagati.

Kaznivi dejanji, ki ju v okviru družine obravnava policija, sta:

  • nasilje v družini po 191. členu Kazenskega zakonika (oškodovanec je polnoletna oseba) ter
Če želite nemudoma zapustiti to stran, kliknite na spodnji gumb. Preusmerjeni boste na drugo, nevtralno spletno vsebino!
hiter izhod

 

Ni dovolj, da si ga opazil. Nasilje v družini je naš skupni problem.
Prijavi nasilje na 113.


Pomembno: Naslednje informacije o postopku na policiji ob nasilju v družini so informativne in ne morejo nadomestiti pravno ustreznih določb slovenske zakonodaje. Sestavljene so v želji približati vsem ljudem celovitost dela na področju nasilja v družini ter z namenom dati ustrezne in objektivne informacije žrtvam nasilja v družini, pa tudi vsem tistim, ki bi jim radi pomagali, pa morda niso vedeli, kako:

opazis-zajcka

Celotna vsebina je dostopna tudi v angleščini.

Državni zbor je 26. oktobra 2016 potrdil spremembe Zakona o preprečevanju nasilja v družini, ki vpeljujejo ničelno toleranco do nasilja v družini, vključno do telesnega kaznovanja otrok. Več o tem na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 

 vizitka

 

nasilje v druzini prirocnik za medije slisite prijavite nasilje nasilje kaj lahko storim
Kako poročati o nasilju v družini in o nasilju nad ženskami (priročnik Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja)  Slišite? Prijavite nasilje nad ženskami 113! (brošura policije in nevladnih organizacij)  Nasilje! Kaj lahko storim? (brošura nevladnih organizacij) 

 

 

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.