Sorodne objave

 

Policijska uprava Slovenj Gradec in mednarodno policijsko združenja IPA Regionalni klub za Koroško sta 10. novembra 2010 v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec pripravili okroglo mizo z naslovom Varujmo okolje – skupaj nam bo uspelo.

117

Udeležence okrogle mize je nagovoril tudi direktor PU Slovenj Gradec dr. Jurij Ferme.

 

Na okrogli mizi, ki je bila v Kulturnem domu Slovenj Gradec, so sodelovali Miro Zupanc iz Sektorja uniformirane policije v Policijski upravi (PU) Slovenj Gradec, Branko Sovinc iz Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, predstavnik Inšpektorata Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Drago Križan, vodja Medobčinskega inšpektorata Koroške mag. Jelka Klemenc in predstavnica javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec Teja Račnik.

V otvoritvenem nagovoru je Srečko Lampret, predsednik IPA Regionalnega kluba (RK) za Koroško, poudaril pomen takšnih okroglih miz, na katerih so v zadnjih letih obravnavali številna aktualna dogajanja na Koroškem.

Po slavnostni otvoritvi sta prisotne nagovorila podpredsednik IPA Sekcije Slovenije Marjan Prah in direktor PU Slovenj Gradec dr. Jurij Ferme. Ferme je med drugim predstavil tudi krajši prispevek za bilten, ki je nastal v okviru okrogle mize.

V prispevkih, katerih vsebine so zbrane v posebnem biltenu, so predstavniki PU Slovenj Gradec spregovorili o vlogi policije pri varovanju okolja. Gozdarski in lovski inšpektor je predstavil predpise s področja varovanja okolja, spregovoril pa je tudi o posegih v naravno okolje in vplivih na ekosistem ter pojasnil, kakšen je nadzor nad kršitvami in kakšni so ukrepi.

Predstavnica medobčinskega inšpektorata Koroške je pojasnila vlogo inšpektorata pri varovanju okolja, predstavnica slovenjgraške Komunale pa način ravnanja z odpadki na Koroškem.

Zelo zanimive predstavitve, ki jih je spretno povezoval Željko Kljajič, so letošnjo okroglo mizo ponovno naredile prepoznavno na Koroškem. Zahvala za to gre predvsem dobremu sodelovanju med predstavniki IPA RK za Koroško in vodstvom Policijske uprave Slovenj Gradec. Dokler je sodelovanje na tako visoki ravni, ni bojazni, da se naslednje leto ne bi ponovno srečali na zdaj že tradicionalni okrogli mizi v enem izmed krajev na Koroškem. Temo naslednjega srečanja bosta, tako kot ponavadi, narekovala varnostna problematika in aktualno dogajanje v tej regiji.