Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Na že 14. Otroškem bazarju, ki je bil 14. in 15. septembra v Ljubljani, se je z malimi navihanci družila tudi ekipa nasmejanih policistk in policistov. Tudi tokrat je bilo pestro!

Z nami so spoznavali naše zanimivo policijsko delo, se usedli na policijski motor in se navduševali nad vragolijami policijskega kužka. Tisti, ki so bili pridni, so ga lahko tudi pobožali.

20190914 111641

Pri kriminalistu je bila ves čas dooolga vrsta, saj so vsi hoteli "oddati" svoje prstne odtise. Pri tem so kriminalistu vsi obljubljali, da bodo pridni in pošteni tudi, ko bodo odrasli. Med malo starejšimi otroki so bili tudi taki, ki radi berejo detektivke in gledajo kriminalne serije. Navdušeni nad poklicem policista, kriminalista, forenzika itd., so se že zdaj odločili, da se nekoč v prihodnosti pridružijo našim vrstam. 

20190914 110831

Malčki so se na razstavnem prostoru prepustili razigranim zvokom Policijskega orkestra in nanje tudi zaplesali. Prav nič jim ni bilo nerodno pred številnimi gledalci. Prav nasprotno, ob spodbudi publike so še bolj uživali.

Policisti so odgovarjali na njihova številna radovedna vprašanja in malčkom svetovali, kako lahko poskrbijo za svojo varnost. Preverili so tudi, kako dobro poznajo prometna pravila. Med tistimi, ki so pravilno izpolnili nagradno vprašanje in izpolnjene lističe oddali v naš čarobni nabiralnik, smo izžrebali deset srečnežev, ki bodo te dni po pošti prejeli zanimive nagrade. To so Jakob iz Kranja, Ajda iz Moravskih Toplic, Nejc iz Boštanja, Sabina iz Grosupljega, Inas iz Ljubljane, Teodor iz Ljubljane, Ana iz Šenčurja, Jurij iz Ljubljane, Sara iz Ljubljane in Jakob iz Boštanja.

20190914 111218

Otroci so bili navdušeni nad prijaznostjo policistov, med možmi in dekleti v uniformah ter malimi nadobudneži pa so se sklenila številna nova prijateljstva. Malčki so nam obljubili, da nas zagotovo še kdaj obiščejo!