Sorodne objave

 

V skladišču policijske opreme na Vodovodni ulici v Ljubljani smo danes, 18. oktobra, prevzeli nove zaščitne telovnike. Prevzeli smo prvih 500 telovnikov od skupno naročenih 5.000. Nove temno modre telovnike bodo prejeli vsi policisti, ki na terenu izvajajo policijska pooblastila, kar bo še dodatno prispevalo k izboljšanju njihove varnosti pri opravljanju policijskih nalog.

20191018 090039

Gre za nosilce balistične zaščite, ki so namenjene zaščiti policistov. To pomeni, da se bodo vanj lahko vstavili obstoječi mehki zaščitni vložki iz majic z balistično zaščito ter delno zaščito pred vrezi in vbodi, ki so jih policisti že prejeli in so že v uporabi. Prav tako bo v telovnik mogoče vstaviti trde zaščitne balistične plošče iz zaščitnih jopičev, ki jih v enotah prav tako že imajo. Za razliko od majic z balistično zaščito, ki se nosijo prikrito, pod uniformo oz. oblačilom, se bo opisani telovnik nosil preko uniforme.

20191018 090104

Nosilec balistične zaščite je sestavljen iz treh posamičnih delov, ki se jih s pomočjo zapenjanja z ježki, zadrgo in regulacijskimi trakovi sestavi v celoto. Dodatno se ga z elastičnim pasom učvrsti k telesu. Prav tako po nastavljivem sistemu (t. i. molle) s številnimi nosilci omogoča pritrjevanje dodatne policijske opreme: zvez, kamere, svetilke, prisilna sredstva idr.

20191018 090430

Pri današnjem prevzemu so sodelovali Matjaž Čuček in Vladimir Ilić, oba iz Sektorja za policijska pooblastila in preventivo na Generalni policijski upravi, Matija Janc in Tomaž Štaut, oba iz Urada za logistiko MNZ, ter predstavnici podjetja, ki je izdelalo telovnike.

Povezane vsebine

Policijska pooblastila