Sorodne objave

 

Pred nekaj dnevi se je zaključilo polletno usposabljanje nove generacije policistov konjenikov, ki se ga je udeležilo šest kandidatov. Tokratnega usposabljanja so se za delo na Postaji konjeniške policije Ljubljana udeležili štirje kandidati ter ena kandidatka, za delo na Postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor pa en kandidat. Poklic policista nudi števila zanimiva področja dela, med katerimi je tudi delo policistov konjenikov. Tisti, ki jih veseli delo s konji, lahko poiščejo priložnost in se usposobijo za ta zanimiv poklic. Oglejte si zanimive utrinke z zadnjega usposabljanja ...

Da lahko nekdo postane policist konjenik, mora najprej uspešno opraviti izobraževanje za policista in se prijaviti na razpis za policista konjenika, kjer je pomembno, da med drugim pokaže tudi primeren odnos do živali in močno željo za delo z njimi.

video slika konjeniki

Oglejte si video

Na osnovnem šestmesečnem tečaju kandidati za policiste konjenike pridobijo osnovna znanja s področja hipologije, veterine ter praktičnega dela in opravljanja policijskih nalog s službenim konjem. Delo policista konjenika vključuje tudi skrb za službenega konja. Tudi na tak način se med njima izgrajujeta in potrjujeta odnos in medsebojno zaupanje.

IMG 20200720 100725

Policist konjenik mora obvladati dresurno jahanje in preskakovanje ovir nivoja A. Prav tako mora biti suveren pri obvladovanju konja v različnih nepredvidljivih situacijah in ob motečih dejavnikih, s katerim se srečuje kasneje na terenu. Obvladati mora terensko jahanje. Zagotovo pa je ena najtežjih nalog uspešno vodenje konja na množičnih zbiranjih, kjer je prisotnih veliko ljudi, kjer je glasno in je tudi veliko motečih dejavnikov, ki vplivajo na obnašanje in odzivanje konja.

IMG 20200720 075454

Konji policistom nudijo pomoč na praktično vseh področjih policijskega dela, predvsem pa pri skrbi za ohranjanje narave, izvajanju nalog na nedostopnih terenih, varovanju prireditev itd. Kjerkoli se konji pojavijo, predvsem na različnih prireditvah, razveseljujejo obiskovalce vseh starosti, še najbolj pa otroke, saj jim radi pokažejo svoje delo, pustijo pa se tudi pobožati.

IMG 20200720 101024

Utrinke z usposabljanja si lahko pogledate v galeriji, mi pa vsem šestim kolegom, ki so uspešno opravili končni teoretični in praktični preizkus, čestitamo in jim želimo veliko uspeha pri opravljanju novih nalog.