Sorodne objave

 

31. marec je svetovni dan varnostnega kopiranja. Pri nacionalnem odzivnem centru SI-CERT ob tej priložnosti opozarjajo na pomen arhiviranja podatkov. Njihovim nasvetom in opozorilom se pridružujemo tudi v policiji.

Svetovni dan backupa Foto SI CERT

Na spletni strani Varninainternetu.si boste našli številne koristne nasvete, kako si izdelati backup.

"Kot mnoge stvari v življenju, tudi dokumenti dobijo pravo vrednost šele takrat, ko jih izgubimo," so zapisali. V okviru programa ozaveščanja Varni na internetu zato pozivajo uporabnike, naj izdelajo varnostne kopije dragocenih dokumentov, fotografij in videoposnetkov, pri tem pa naj ne pozabijo na svoje profile na družbenih omrežjih, backup (nadomestne) kode in na arhiv bloga ali spletne strani.

"Za marsikoga profil ali stran na družbenih omrežjih predstavlja posel. Vedno več je posameznikov, za katere je to služba, tako da je lahko izguba profila zanje tudi hud finančni udarec, številne zgodbe smo zasledili tudi v Sloveniji. Zato je priporočljivo, da ustvarite varnostno kopijo oz. arhiv objav in celotnega profila (fotografije, videovsebine, sporočila in pogovori z uporabniki), arhiv osebnega bloga in tudi natisnete nadomestne varnostne kode. Če izgubite telefon ali vam ga ukradejo, namreč ne boste več mogli dostopati do storitev, ki zahtevajo vpis dodatne kode, kar lahko predstavlja tudi trajno izgubo računa," še opozarjajo pri SI-CERT-u.

Povezane vsebine

Tri varnostne kopije, na katere vsi pozabljamo