Sorodne objave

 

Predstavniki Policije, Združenja Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo so danes, 27. junija, položili venec in ikebano k spominski plošči padlim policistom v vojni za Slovenijo leta 1991.

IMG 4895

Delegacijo so sestavljali generalni direktor policije Janko Goršek, direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret, vodja NPU po pooblastilu generalnega direktorja policije Robert Črepinko, predsednik Združenja Sever Miha Molan, generalni sekretar Anton Pozvek, trije podpredsedniki združenja Angel Vidmar, Jože Mencin in Borut Likar ter predstavnika Zveze veteranov vojne za Slovenijo, predsednik zveze generalmajor Ladislav Lipič in generalni sekretar zveze Mitja Jankovič.

IMG 4906

Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. V osamosvojitveni vojni je padlo šest policistov, in sicer Marijan Dobelšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo hudo ranjenih še 14 policistov.