Sorodne objave

 

Za vikend, ki je pred nami, je napovedano lepo, sončno in vroče vreme. Marsikdo ga bo izkoristil za izlet v naravo ali v turistične kraje, zato je pričakovati, da bo na cestah proti Obali, goram in drugim turističnim središčem ter na mejnih prehodih močno povečan promet. Vozite previdno, odgovorno in strpno! Spremljajte tudi informacije o razmerah na cestah.

Do zastojev lahko pride tudi ob morebitnih prometnih nesrečah in na cestah, kjer potekajo obnovitvena dela. Voznikom zato svetujemo, naj ostanejo strpni in se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov. Prav tako je treba poskrbeti za varno približevanje cestninskim postajam, za varen prehod skoznje in ponovno vključevanje v promet, ki naj bo v skladu s prometno signalizacijo. Priporočamo, da se na pot odpravite pravočasno in da med vožnjo dosledno upoštevate cestnoprometna pravila.


Vsem udeležencem v prometu svetujemo:

Vozniki, počasi, previdno in strpno med zastoji

Vožnja po avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila

Policisti bodo z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa ter dosledno ukrepali zoper vse kršitelje, posebej tiste, ki bodo za volan sedli pod vplivom alkohola in ki bodo s prehitro vožnjo ogrožali sebe in druge. Javnost bomo sproti obveščali o morebitnih zastojih in čakalnih dobah na mejnih prehodih, podatki o razmerah na cestah pa so dostopni na Prometno-informacijskem centru (informacije dobite tudi na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in telefonski številki 1970).

Poskrbite tudi za varnost svojega premoženja. Naj vaše vozilo na parkirišču ali počivališču ne postane tarča tatov in vlomilcev. Parkirišča so poleti polna vozil ob večjih turističnih centrih, ob morju, gorah, toplicah in drugih turističnih krajih. Priprto okno zaklenjenega vozila je prava vaba za priložnostne tatove. Z malo truda in že v nekaj sekundah lahko odprejo vaše vozilo, v katerem imate morda mobitel, denarnico, torbico ali kovček ... Tudi odvzemi motornih vozil so pogosti, zlasti tistih višjega cenovnega razreda ali slabše varovanih, parkiranih na neosvetljenih mestih, v odprtih garažah ...


Na avtocestnih počivališčih se pojavljajo tatovi - bodite previdni!

Vlomi v vozila


Prav tako vam odsvetujemo, da bi vrednejše predmete nosili na plažo. Nepridipravi na plažah in bazenih, zlasti, kadar je gneča, za razliko od kopalcev ne počivajo, temveč "delajo". Vsako leto je zato veliko tatvin torb, denarnic, dokumentov, ključev, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih ljudje nosijo s sabo na plažo. Med sproščenim poležavanjem ob vodi ali živahnim čofotanjem v njej namreč kar prekmalu pozabimo, da smo pustili ležati torbo povsem brez nadzora.


Nasveti za pohodnike, planince, gornike

Nasveti za večjo varnost v in ob vodi

Nasveti za varno potapljanje


Želimo vam prijeten in varen konec tedna!