Sorodne objave

 

Zaradi poplav na področju Planinskega polja opozarjamo na posebno previdnost!

Ne zadržujte se na poplavljenem območju, ne hodite si ga ogledovat iz radovednosti, saj s tem ogrožate svojo varnost in varnost lokalnih prebivalcev ter ovirate delo pristojnih služb!

Na območju Planinskega polja so pod vodo nekateri gospodarski objekti in druga poslopja, voda pa je vdrla tudi v številne stanovanjske hiše. Nekatere ceste so neprevozne, gladina vode pa še vedno narašča.

Zadrževanje na poplavljenem območju je zato izjemno nevarno, še posebej nevarna je plovba!

Pod vodo so namreč številni hlodi in druge ovire, ki lahko poškodujejo ali prevrnejo plovilo.

Ker so daljnovodi ponovno pod napetostjo, je vožnja s čolni pod njimi smrtno nevarna, saj je gladina vode dosegla rekordno raven in se s tem nevarno približala tokovodnikom.


Zato pozivamo ljudi, naj ne hodijo na poplavljeno območje in naj ne uporabljajo vodnih plovil za oglede poplav, saj s tem neposredno ogrožajo svoje življenje in ovirajo delo pristojnih reševalnih služb. Poleg tega plovba povzroča valovanje vodne gladine, ki ogroža nasipe ob hišah domačinov!

Policisti bodo na kraju ugotavljali kršitve, ki se nanašajo na določila Zakon o vodah (ZV-1), in jih preko pristojnih inšpekcijskih služb tudi kaznovali.

 

Če potrebujete pomoč služb za reševanje, pokličite telefonsko številko 112.
Če potrebujete pomoč policije, pokličite telefonsko številko 113.