Sorodne objave

 

Smučanje je eden od bolj zanimivih in zabavnih zimskih športov, če osvojimo njegove osnove in smučamo varno. Ker otroci vedno manj časa preživijo na snegu, mnogo izmed njih pa si smučanja ne more privoščiti, že tretje leto zapored smučarski centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo, za otroke četrtih in petih razredov osnovnih šol gostijo in organizirajo brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo Šolar na smuči. Letošnja akcija bo potekala med 16. in 20. januarjem, uradno pa jo bomo odprli v nedeljo 15. januarja, na Krvavcu.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih. V dveh letih smo omogočili brezplačen smučarski dan skoraj 4000 učencem in več kot polovica otrok je v sklopu akcije Šolar na smuči prvič stala na smučeh. Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno in tako bo pet smučarskih centrov v petih dneh letos gostilo 2500 šolarjev na smučeh.
 

Odprtje projekta Šolar na smuči bo v nedeljo, 15. januarja 2017, ob 11.45 na prireditvenem prostoru pred Šolo snežnih športov Krvavec na Gospinci (pri otroškem traku).


Za več informacij o projektu vam bodo na voljo Jure Košir, ambasador projekta, pobudnik akcije Uroš Zupan, RTC Krvavec, predstavnik Policije, predstavnik Smučarske zveze Slovenije in predstavnik Zavoda za šport Republike Slovenije Planica.

15. januar je tudi svetovni dan snega (pod okriljem organizacije FIS) in smučišče Krvavec ta dan omogoča vsem otrokom do 15. leta brezplačno smučanje, 100 otrokom pa tudi brezplačno šolo smučanja med 10. in 12. uro.

Akcijo podpira tudi Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo, znanost in šport, ki se nam bo v nedeljo, 15. januarja, pridružila na Krvavcu.

Častni pokrovitelj akcije je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se bo akciji pridružil ob zaključku projekta, 20. januarja na smučišču Cerkno.

* * *

Prve šolske skupine v akciji Šolar na smuči bodo pričele s smučanjem v ponedeljek, 16. januarja, v vseh petih smučarskih centrih. Na Rogli se bodo otrokom v ponedeljek, 16. januarja, pridružili tudi deskar na snegu Rok Marguč, Jure Košir, ambasador projekta, pobudnik akcije Uroš Zupan, RTC Krvavec, predstavnik Policije, predstavnik Smučarske zveze Slovenije in predstavnik Zavoda za šport Republike Slovenije Planica, ki bodo na voljo tudi za izjave.

Ambasador projekta in predstavniki organizatorjev bodo v času akcije Šolar na smuči med 16. in 20. januarjem obiskali centre po spodaj navedenem urniku in bodo na voljo za izjave med 11.30 in 12.30.

  • ponedeljek, 16. januar: Rogla
  • torek, 17. januar: Mariborsko Pohorje
  • sreda, 18. januar: Vogel
  • četrtek, 19. januar: Krvavec
  • petek, 20. januar: Cerkno

Za več informacij vam bodo na smučiščih na voljo kontaktne oseba projekta:


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite, doživite izjemno izkušnjo in radost tisočih otrok, ko prvič stopijo na smučke, in se tudi sami preizkusite na belih strminah.

V nedeljo, 15. januarja, bo za predstavnike medijev zagotovljen brezplačen prevoz z gondolo do smučarskega središča. V kolikor bi tudi smučali, se obrnite na kontaktno osebo, pri kateri dobite tudi več informacij: Valentina Erčulj Džuban (e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 350 551).