Sorodne objave

 

Policisti so bili včeraj, 18. septembra 2010, in sinoči zaradi intenzivnejših padavin, porasta vodotokov in zemeljskih plazov v pripravljenosti in aktivirani na različnih območjih po Sloveniji, pomagali so drugim reševalnim enotam in izvajali naloge za zavarovanje premoženja.

Včeraj in sinoči so policisti največ aktivnosti izvajali na območjih policijskih uprav Ljubljana, Nova Gorica, Kranj, Koper, Krško in Celje. Med drugim so pomagali pri varovanju premoženja v Šenčurju, kjer so bili stanovalci hiš v okolici gradbišča evakuirani zaradi nevarnosti padca gradbenega dvigala.

Zaradi poplav ali plazov je prekinjen promet na mejnih prehodih Orešje in Rakovec na območju PU Krško in na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Sočerga na območju PU Koper. Na Mejnem prehodu Dragonja je okoli polnoči iz Hrvaške pripeljal voznik italijanskega mercedesa in obtičal v vodi. Ker je deroča voda hitro naraščala, se dve osebi, moški in ženska, nista uspeli rešiti in ju je voda skupaj z avtomobilom odnesla. Na kraj smo takoj poklicali gasilce, ki so ju po krajšem iskanju rešili z drevesa, kamor jima je uspelo splezati. Nekaj pred tretjo ponoči je pred MP Sečovlje v vodi obstala voznica z vozilom, ki ga je začela zalivati voda. Uspela se je rešiti iz vozila in se oprijeti bližnjega vejevja, od koder so jo rešili gasilci. Med Babiči in Zupančiči, na območju PU Koper, je voda zalila in odnesla vozilo policijske patrulje, ki sta ga policista še pravočasno zapustila. Policisti so vozilo že našli.

Poplavljeni so bili tudi prostori več policijskih enot, in sicer kurilnica in garaža na Policijski postaji Ljubljana Vič, kleti na PP Sevnica, PP Krško in PU Krško, pri čemer je zaenkrat nastala le škoda na objektih, saj so opremo pravočasno umaknili.

Policisti ljudem ponovno svetujemo, naj se v teh dneh ne odpravijo na daljše poti od doma, saj so zaradi vremenskih razmer ceste na določenih območjih poplavljene ali ovirane zaradi plazov.

V nujnih primerih naj se sproti seznanjajo s prometnimi razmerami na Prometno informacijskem centru za državne ceste (na telefonski številki 19 70).

Prav tako pozivamo ljudi, naj ne hodijo v bližino deročih vod in si ne hodijo ogledovat poplav!

Policisti bomo s svojimi aktivnostmi nadaljevali tudi danes in v prihodnjih dneh.