Sorodne objave

 

Policisti smo tudi danes zaradi porasta vodotokov in nevarnosti zemeljskih plazov v pripravljenosti in aktivirani na različnih območjih po Sloveniji. Skupaj je bilo na območju celotne države od petka zvečer pa do danes aktivnih 1526 policistov (vključeni tudi starešine), ki so kakor koli sodelovali pri nalogah, povezanih s poplavami. Poleg tega je bilo v pripravljenosti še 70 policistov in starešin.

Policisti smo nudili pomoč ostalim reševalnim enotam in izvajali naloge zavarovanja premoženja, urejali promet, pomagali pri vzpostavljanju obvozov ipd.

Včeraj in sinoči smo izvajali aktivnosti po vsej Sloveniji, največ dela pa smo imeli na območju Policijske uprave Krško. Veliko aktivnosti je bilo tudi zaradi nevarnosti poplavljenja Policijske postaje Brežice, zato smo začeli z evakuacijo materialno-tehničnih sredstev iz ogroženih prostorov in z vrečami dodatno zatesnili nasipe.

Še vedno je zaprt mejni prehod Rigonce na območju PU Krško, odprta sta mejni prehod Orešje in maloobmejni prehod Rakovec. Onemogočen je tudi dostop do Policijske pisarne Kostanjevica na Krki, vendar je na območju prisotna patrulja, na katero se občani lahko obrnejo.

Na Primorskem je zaprt mejni prehod Dragonja. Odprta sta mejna prehoda Sočerga in Sečovlje.

Policisti ljudem ponovno svetujemo, naj se v teh dneh ne odpravijo na daljše poti od doma, saj so zaradi vremenskih razmer ceste na določenih območjih poplavljene ali ovirane zaradi plazov.

V nujnih primerih naj se sproti seznanjajo s prometnimi razmerami na Prometno informacijskem centru za državne ceste (na telefonski številki 19 70).

Prav tako pozivamo ljudi, naj ne hodijo v bližino deročih vod in si ne hodijo ogledovat poplav!

 

 

Policisti smo še vedno v pripravljenosti in bomo s svojimi aktivnostmi nadaljevali tudi danes in v prihodnjih dneh.