Sorodne objave

 

Policijska postaja Ormož tudi letos uspešno nadaljuje projekt Policist Leon svetuje. V okviru projekta je bil v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož, Enoto Ormož, organiziran tudi likovno-literarni natečaj, na katerega se je odzvalo veliko otrok. 9. februarja 2010 je muzej odprl razstavo prispelih del in na ogled postavil zanimive otroške izdelke.

IMG 2524

Na odprtju razstave se je zbralo veliko otrok in njihovih staršev ter drugih obiskovalcev.


Na natečaj so se otroci odzvali v velikem številu. Prispelo je več kot 150 likovnih del na papirju in v različnih tehnikah ter 10 literarnih prispevkov. Z likovnimi in literarnimi deli so na natečaju sodelovali otroci posameznih vrtcev in šol z območja, ki ga pokriva Policijska postaja Ormož. Tako so otroci pisali in risali na temo nasvetov policista Leona:

  • kako varno prečkati cesto,
  • kako se varno peljati s kolesom,
  • zakaj je treba biti pripet z varnostnim pasom,
  • zakaj moramo nositi čelado,
  • kako varno smučati ipd.

Cilj natečaja je bil osveščati otroke o varni udeležbi v cestnem prometu, jih opozoriti tudi na druge (nevarne) situacije in jim svetovati, kako poskrbeti za svojo varnost.

Odprtja razstave v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož se je udeležila množica otrok s starši in učitelji, zbrane pa so nagovorili komandir Policijske postaje Ormož Edvard Cvetko, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik, Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož, Enota Ormož, in župan občine Ormož Alojz Sok.