Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Bovec so 13. oktobra 2009 izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan, v katerem je v spremstvu učiteljice sodelovalo 21 učencev šestega razreda Osnovne šole Bovec.

Komandir postaje Sejad Jušić, njegov pomočnik Dušan Svetičič in vodja policijskega okoliša Matjaž Černuta so učencem na začetku predstavili vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Seznanili so jih tudi z organiziranostjo policije, varnostno problematiko na območju te policijske enote, samozaščitnim ravnanjem in inalogami, ki jih opravljajo policisti (dežurni policisti, policisti v patrulji, kriminalisti, vodje policijskih okolišev idr.).

foto1

Na bovški policijski postaji so si lahko osnovnošolci z učiteljico v spremstvu pomočnika komandirja in vodje policijskega okoliša ogledali prostore dežurnega policista in druge prostore ter policijsko opremo in službena vozila.

foto2

Kasneje pa je skupina šestih učencev, določenih z žrebom, prejela tudi majice in kapo z napisom Otrok - policist, ki so jih lahko kasneje obdržali v spomin na obisk policijske postaje. Pomočnik komandirja in vodja policijskega okoliša sta jih nato pospremila še na "teren", da bi pobliže spoznali delo policistov v prometu, njihovo opremo in vozila.

foto3

Precej zanimanja so učenci pokazali za tehnično policistov: službena vozila, laserski merilnik hitrosti, alkotest, sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil - stinger, opremo policistov posebne policijske enote idr.

foto4

Po besedah Janka Mencingerja iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica je namen tega preventivnega projekta seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa krepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

foto5

Na koncu so osnovnošolci in njihova učiteljica izrazili željo, da bi s sodelovanjem v opisanem preventivnem projektu nadaljevali tudi v prihodnje.

 

Preventivni projekt Otrok - policist za en dan