Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Postojna je vodja Sektorja kriminalistične policije Iztok Perenič predstavil nedavno uspešno preiskan primer in prijetje preprodajalcev orožja oz. ročnih bomb.

IMG 1077

Po trimesečni preiskavi so namreč kriminalisti kazensko ovadili tri osebe za štiri kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi (po 307. člemu Kazenskega zakonika).

Kot je še povedal, so policisti Policijske postaje Cerknica konec decembra 2008 pri kontroli cestnega prometa 31-letnemu Cerkničanu zasegli pet vojaških ročnih bomb M 57, ki jih je prevažal v osebnem avtomobilu. Kriminalisti PU Postojna so nato izsledili 30-letnega Postojnčana, ki je te bombe prodal Cerkničanu, in ga kazensko ovadili.

IMG 1064

Preiskavo so nadaljevali tako s klasičnimi metodami policijskega dela kot tudi uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov ter na osnovi tako zbranih dokazov odkrili,  prijeli in kazensko ovadili 28-letnega državljana Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem v okolici Postojne, ki je bil odgovoren za dobavo prepovedanega orožja v Republiko Slovenijo. Policisti so zasegli 14 vojaških ročnih bomb in 28-letnika s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Ljubljani, ki je zanj odredil pripor.

IMG 0317