Sorodne objave

Enakost spolov 18. april 2019
 

S slovesnostjo v Kongresnem centru Brdo bomo v ponedeljek, 25. septembra 2023, zaokrožili praznovanje 50. obletnice sistemskega zaposlovanja uniformiranih policistk, nekoč imenovanih miličnice.

Udeležila se je bosta tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in makedonski minister za notranje zadeve Oliver Spasovski.

Spoštovani predstavniki medijev!

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku, ki bo v ponedeljek, 25. septembra 2023, ob 11. uri v Kongresnem centru Brdo, Predoslje, Kranj.

Zaradi lažje organizacije prosimo, da na dogodek pridete najkasneje ob 10.40, svojo udeležbo pa nam predhodno potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dogodek predstavlja zaključek večmesečnega projekta

S slavnostnim dogodkom bomo zaključili večmesečni projekt, ki se je pravzaprav začel že spomladi z razstavo Kje so ženske? in katerega naloga je bila zbrati in zapisati pričevanja in spomine nekdanjih miličnic ter najti gradivo o zgodovini zaposlovanja žensk v naši organizaciji. Okrogel jubilej smo izkoristili tudi za obsežno raziskovalno poročilo o nekaterih vidikih organizacijskega življenja v policiji ter razstavo in publikacijo o nekaterih mejnikih iz zgodovine žensk v slovenski policiji.

Ideja je nastala v Posvetovalnem telesu za integracijo načela enakosti spolov na Ministrstvu za notranje zadeve z organoma v sestavi, ki je med drugim namenjen izvajanju dejavnosti s področja zagotavljanja enakosti spolov in osveščanju o pomenu politike enakosti spolov. Kljub temu, da je Slovenija v evropskem merilu med uspešnejšimi državami pri zagotavljanju enakosti med spoloma, je treba z dejavnostmi nadaljevati in Policija ima tu pomembno vlogo.

Povezane vsebine

Pred dnevom žena v policiji odprli zanimivo razstavo Kje so ženske?