Sorodne objave

 

Z veseljem sporočamo, da je po dveh letih premora Varnost ponovno izšla. Vabljeni k branju prve letošnje številke naše stanovske revije, v kateri smo zbrali številne zanimive prispevke.

Varnost 1 2023 naslovnicaIz uvodnika

Jedro tokratne revije so obletnice nekaterih enot in dejavnosti v policiji, saj smo jim namenili kar nekaj prostora. Tako smo poglobljeno predstavili dejavnost pripadnikov Specialne enote, policijskih pogajalcev, kriminalistov MKO in policijskih zaupnikov, pomembno vlogo Interpola Slovenije in jubilejni koncert Policijskega orkestra, pripravili pa smo tudi zgodovinski pregled vključevanja žensk v policijo.

Omeniti smo morali tudi vstop Hrvaške v schengen na začetku leta. Prelomnica za slovensko državo je namreč obenem tudi karierna prelomnica številnih policistov, ki so prej delali na mejnih prehodih, zdaj pa so se morali spoprijeti z novimi izzivi in nalogami – predstavljamo vam njihova mnenja.

Zbrali smo tudi vtise mladih udeležencev letošnjega informativnega dneva na Policijski akademiji, ker je tudi promocija zaposlovanja v policiji še vedno med našimi prioritetami. Kaj si torej mladi mislijo o poklicu policista? Večina je iskreno navdušenih in upravičeno lahko pričakujemo, da jih bomo že kmalu srečali v svojih vrstah!

Med zelo aktualnimi so prispevki, ki se nanašajo na varnost otrok: od analize slovenskih primerov spletnih spolnih zlorab otrok do predstavitve naših aktivnosti v okviru mreže policijskih strokovnjakov za iskanje pogrešanih oseb in izvajanja forenzičnih intervjujev v Hiši za otroke.

V rubriki Izobraževanje boste našli najnovejše informacije o usposabljanjih policije za posredovanje v primerih morilskih napadov v trgovskem centru, šoli, na ulici ... Med drugimi pa bo zagotovo zanimiv tudi članek o partnerskih delavnicah za zaposlene s pomenljivim naslovom Kako hoditi skupaj?.

Želimo vam prijetno branje in lepo poletje! Obkrožite se z ljudmi, ki vam največ pomenijo, in seveda ne pozabite na varnost.

Revija Varnost 1/2023 (56 MB)  ali v zmanjšani resoluciji: revija Varnost 1/2023 (10 MB)