V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije bo med 3. in 5. aprilom 2008 na Brdu pri Kranju organizirano neformalno srečanje ministrov za finance.

Posebnih cestnih zapor zaradi dogodka ne bo, je pa v petek in soboto, 4. in 5. aprila, pričakovati povečan promet na cestah v ožjem središču mesta Ljubljane.

Pričakovati je tudi povečan promet na območju letališča na Brniku in kompleksa Brdo, na Celovški cesti kot glavni cestni vpadnici v Ljubljano in v okolici posameznih hotelov v mestnem središču, kjer lahko udeleženci v prometu pričakujejo večje število vozil s prednostjo oz. spremstvom.

Policisti bodo v večjih križiščih urejali promet glede na dano situacijo in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, drugim udeležencem v prometu pa nato zagotavljali normalno vključitev v promet. Predvidene aktivnosti za urejanje prometa bodo poskušale čim manj posegati v obstoječo prometno ureditev.

Voznike ponovno opozarjamo: ko srečajo policijska vozila za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, morajo ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

 

Več informacij, kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom, je na spletni strani policije: