Sorodne objave

Obvestilo o iskani osebi 9. september 2016
 

Policisti so včeraj okoli 17.45 na Jesenicah prijeli 39-letnika, ki je utemeljeno osumljen, da je v Lescah in na Jesenicah izvršil dva ropa.

Policisti smo javnost o nezakonitem ravnanju obvestili takoj po prvih nujnih ukrepih, ki so potrebni za zavarovanje življenja, osebne varnosti in premoženja. Včerajšnji primer je dober pokazatelj tristranskega sodelovanja med mediji, javnostjo in policijo. Takoj po objavi informacije in tudi kasneje je namreč na interventno številko policije 113 poklicalo več ljudi, ki so posredovali več koristnih informacij o tem, kje se osumljenec nahaja.

Izpostaviti je treba tudi pravilno ravnanje zaposlenih, ki so bili žrtve tega kaznivega dejanja. Ravnali so premišljeno in umirjeno ter si zapomnili nekatere podatke, ­ki so ob izvršitvi kaznivega dejanja bistveni za pravilno ukrepanje. Takoj po ropu so poklicali na interventno številko policije 113 in prijavili kaznivo dejanje. Mesta kaznivega dejanja tudi niso spreminjali do prihoda policije, saj so se zavedali, da bodo sledi, ki jih je pustil storilec, lahko pomagale pri njegovi izsleditvi in prijetju.

K uspešni preiskavi kaznivih dejanj pa lahko bistveno prispevajo tudi tisti, ki so bili priča dogodku, zato očividce morebitnih kaznivih dejanj prosimo, naj vedno počakajo do prihoda policistov na kraj in jim posredujejo informacije, ki bi lahko pripomogle k preiskavi kaznivega dejanja. Informacije o kaznivih dejanjih pa lahko kadar koli sporočite na vsako policijsko postajo oz. pokličete številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Letos je bilo na Gorenjskem 19 ropov. Sedem so jih policisti preiskali in prijeli njihove storilce, ostale pa še preiskujejo. Osumljenec včerajšnjih dveh ropov v Lescah in Jesenicah je bil oborožen. Pristopil je do zaposlenih v denarni ustanovi ter z orožjem in z grožnjo zahteval denar. V obeh primerih ga je tudi dobil, potem pa je kraj zapustil. Za tovrstno kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.