Sorodne objave

 

Z osrednjim dogodkom v Novi Gorici smo včeraj, 25. novembra 2010, opozorili na mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami.

IMG 0241 resize

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in drugi predstavniki policije, med njimi v policiji zaposleni vrhunski športniki Natalija Gros, Simon Hočevar in Rok Drakšič, predstavnice nevladnih organizacij Zveze za nenasilje in župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon ob stojnici mimoidočim delili pentlje in letake, s katerimi so opozarjali na pomen prijave nasilja v družini.

anonimna-prijava-druzinsko-nasilje-XL

Ustavimo nasilje v družini!


Osrednji dogodek se je nadaljeval s posvetom ob začetku mednarodnih akcij proti nasilju nad ženskami v sejni sobi Mestne občine Nova Gorica.

IMG 0321 resize

Na posvetu, ki sta ga z uvodnima nagovoroma odprla ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in župan MOe Nova Gorica Matej Arčon, so sodelovali še predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Janko Mencinger, direktorica Zavoda Karitas Samarijan Milena Brumat, predsednica Društva Ključ Katjuša Popovič, regijska koordinatorka za obravnavo nasilja v družini s Centra za socialno delo Nova Gorica Majda Pušnar in moderatorka posveta predsednica Društva za nenasilno komunikacijo Katja Zabukovec Kerin.

IMG 4214 resize

IMG 0304 resize

Več o dogodku na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve

Več o kampanji tudi v sporočilu za javnost: Slišite zvoke nasilja iz sosednjega stanovanja? Prenehajte samo poslušati, ukrepajte! (25. 11. 2009)