Sorodne objave

 

Mineva eno leto, odkar smo v tragičnem dogodku izgubili sodelavca in prijatelja Damijana Kukoviča, policista Policijske postaje Litija. V spomin in znak spoštovanja ter zahvale za njegovo požrtvovalnost smo postavili spominsko ploščo, ki nas bo vedno spominjala nanj in hkrati opominjala, kako nevaren je poklic policista.

plosca4

Slovesnosti so se udeležili Damijanovi svojci, generalni direktor policije Marjan Fank, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar, pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana Rudi Ivančič, vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, Matjaž Šinkovec iz Službe generalnega direktorja policije, vodja Službe direktorja Policijske uprave Ljubljana Bojan Žmuc, vodja kadrovske službe na Policijski upravi Ljubljana Aleš Marn, predstavnika Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič ter kolektiv Policijske postaje Litija s komandirjem mag. Marjanom Turnškom.

plosca5

Ob odkritju spominske plošče sta direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in komandir Policijske postaje Litija mag. Marijan Turnšek spregovorila nekaj besed, ki sta jih namenila Damijanu v spomin. Komandir je Damijana opisal kot izjemnega človeka, ne le kot sodelavca, temveč tudi kot dobrega očeta, moža in sina. "Z njim je bilo lepo delati, se pogovarjati, saj je bil vedno pozitiven in nasmejan," je dejal Turnšek. Kot je še dodal, bi datum 22. avgust 2014 najraje izbrisal iz koledarja. A ker to ni mogoče, bodo na Damijana in trenutke, ki so jih preživeli skupaj, ohranili le lepe spomine, na kar jih bo opominjala tudi spominska plošča.

plosca7

Direktor mag. Stanislav Vrečar je med drugim dejal, da so kljub pretečenemu enemu letu od tragične smrti Damijana Kukoviča, spomini še vedno sveži in rana še kako boleča. "V znak spoštovanja in zahvale smo odkrili spominsko ploščo, za katero je ideja prišla iz vrst kolektiva Policijske postaje Litija. Ploščo pa smo postavili na mestu, kjer mu nihče nikoli več ne bo mogel škodovati, v prostorih Policijske postaje Litija, kjer bo prisoten med tistimi, ki jih je rad srečeval, rad z njimi delal in se med njimi dobro počutil."

plosca2

Po koncu spominske slovesnosti je kolektiv litijske policijske postaje pripravil še krajše druženje. Ob tem se je generalni direktor policije Marjan Fank vsem iskreno zahvalil za udeležbo in izvedene aktivnosti ob postavitvi spominske plošče.