Sorodne objave

 

Romsko društvo Romano Drom in Občina Trebnje sta ob svetovnem dnevu Romov v Kulturnem domu Trebnje pripravili slovesnost, na kateri so premierno predstavili film Hudeje 26. Za pomoč pri snemanju dokumentarnega filma so policistu Policijske uprave Novo mesto Milanu Stojakoviću podelili posebno priznanje.

1

Dokumentarni film Hudeje 26 avtorja Matjaža Mraka govori o življenju Romov in nastanku največjega strnjenega romskega naselja v občini Trebnje, v katerem v okoli 50 hišah živi nekaj več kot 350 Romov. Vse hiše imajo hišno številko 26.

Za pomoč pri organizaciji snemanja dokumentarnega filma so avtorji filma na predlog romskega svetnika iz Hudej zaprosili Milana Stojakovića, vodjo Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Novo mesto, sicer koordinatorja za delo v večetnični skupnosti. Na prireditvi sta mu trebanjski župan Alojzij Kastelic in predsednik romskega društva Matija Hočevar izročila priznanje.

2 1

Člani društva in romski otroci so v kulturnem programu prikazali del svoje kulture, nastopila pa je tudi romska glasbena skupina Langa. Prireditve so se udeležili še direktor Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti, predsednik združenja Forum romskih svetnikov in številni drugi gostje.