Sorodne objave

 

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva so v državnem svetu danes, 5. decembra 2017, podelili plakete najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2017. Za svoje dolgoletno prostovoljno delovanje je plaketo letos prejel tudi celjski policist Emil Kačičnik. Čestitamo!

Emil Kačičnik, čeprav zaposlen kot pomočnik vodje izmene v celjskem operativno-komunikacijskem centru, namreč ni le policist. V svojem prostem času je aktiven na številnih področjih prostovoljnega dela, ohranjanja kulturne dediščine, razvoja slovenskega podeželja in turizma, kjer poskuša širiti dobro voljo in ustvarjati boljši svet.

Kacicnik podelitev DS

 Med najzaslužnejšimi prostovoljci v državi je letos tudi celjski policist Emil Kačičnik. Na fotografiji s plaketo, ki mu jo je izročil predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar.


V okviru Zavoda 116 s svojim socialnim čutom prostovoljno pomaga pri reševanju težkih trenutkov, ko gre za pogrešane otroke. Kot podporni član Kačičnik skrbi za različne dejavnosti v Prostovoljnem gasilskem društvu Štore in Turističnem društvu Štore. Organizira športno vadbo in druge dogodke, s katerimi želi vzpostaviti dialog med otroki in starši, dobro pa se znajde tudi v vlogi povezovalca kulturnih prireditev in likovnih razstav za otroke.

Prav tako je ustanovitelj Združenja policistov Slovenije in idejni oče nadvse uspešnega projekta Kamp Modri medo, ki je prvi tovrstni poletni kamp za otroke policistov v Evropi. Ob vsem tem pa je zasnoval še številne druge projekte, od Božičkove karavane, ki na leto obdari okoli 2000 otrok, do Policijske golažijade in projekta Policist - vaš partner. V lokalnem okolju, na primer, sodeluje pri vsakoletnem pustovanju za otroke, noči čarovnic, srečanju svetovnih popotnikov Almini dnevi na Svetini, božičnem dogodku v Laški vasi. V priljubljenega Božička se vsako leto prelevi tudi sam in tako ruši stereotipe o policistih kot zgolj strogih možeh postave.