Vabimo vas, da prelistate novo številko naše stanovske revije, v kateri se tudi tokrat posvečamo številnim zanimivim in aktualnim temam.

Na prvem mestu je tema, ki je v minulih mesecih zahtevala našo polno pozornost. Koronakriza, spopadanje z epidemijo globalnih razsežnosti, je pojem, ki se mu skoraj nihče ni mogel izogniti, saj so številni ukrepi in omejitve začeli spreminjati naš način življenja, naloge za zajezitev nalezljive bolezni pa so postale skupna prioriteta vseh, tudi zaposlenih na Ministrstvu za notranje zadeve in v Policiji.

Varnost 1 2 2020 naslovnicaŠiroko paleto policijskih aktivnosti smo tako poskušali zajeti v nekakšen kolaž, ki bi lahko ponudil vsaj okviren vpogled v to, kako smo v slovenski policiji preživljali to zahtevno obdobje.

Vključili smo tudi več člankov o okroglih obletnicah, ki jih obeležujemo letos: o 100-letnici policijskega muzeja in 170-letnici policije na Slovenskem, 20-letnici prve napotitve slovenske policistke v mednarodne civilne misije, 25-letnici evropske mreže forenzičnih laboratorijev in 15-letnici Prümske pogodbe …, ter se posvetili dogodkom, s katerimi smo pospremili junijsko praznovanje dneva policije.

Več prostora smo namenili še izvirnim zapisom najrazličnejših posameznikov ali pogovorom z njimi, iz katerih je njihov glas, njihovo razmišljanje, slišati v najbolj iskreni obliki. Med drugim smo se pogovarjali s policijsko psihologinjo Elizabeto Vovko, piscem kriminalk Tadejem Golobom, 97-letnim nekdanjim miličnikom Ignacem Sedmakom, mozaicistom Aljažem Vidrajzom, ljubiteljsko kinologinjo in zaposleno v Kabinetu ministra Suzano Ivanović ter štirimi slovenskimi policistkami, ki so spregovorile o svojih izkušnjah z delom v mirovnih misijah: Majo Strel, Marijo Mikulan, Marjeto Jenko Ravas in Suzano Zevnik.

In seveda, tudi v tokratni številki nismo mogli mimo najrazličnejših aktivnosti za promocijo zaposlovanja, s čimer si želimo v naše vrste privabiti čim več mladih.

Preberite: Revija Varnost 1-2/2020 (57,7 MB) ali v zmanjšani resoluciji Revija Varnost 1-2/2020 (9,7 MB)