Izšla je letošnja že 3. številka revije Varnost. Vabljeni k branju!

varnost 3 2018Uvodoma predstavljamo novo vodstvo Ministrstva za notranje zadeve, v ospredju revije pa so (ponovno) migracije, o katerih smo se pogovarjali z Boštjanom Šeficem, nekdanjim državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu. Za celostnejši uvid v to problematiko v nadaljevanju objavljamo tudi intervjuje s policisti na območju policijskih uprav Novo mesto in Koper, kjer so letos najbolj obremenjeni z nedovoljenimi prehodi državne meje.

Med aktualnimi temami so še izvirna preventivna akcija gorenjskih policistov na Facebooku pred začetkom šolskega leta, projekt prenavljanja spletnih strani policije, odmevno odkritje pred tremi desetletji ukradenega prazgodovinskega bodala in predstavitev novega policijskega vikarja.

Obširneje predstavljamo tudi letos na novo zastavljen koncept odzivanja policije ob večjih naravnih in drugih katastrofah, ki postajajo čedalje kompleksnejše in težje obvladljive. Poleg tega lahko v tej številki berete o uspešno končanem mednarodnem projektu First Line, namenjenem prepoznavanju prvih znakov radikalizacije pri posameznikih, kar je izjemnega pomena predvsem v luči boja proti terorizmu.

Kar nekaj strani pa smo namenili tudi prizadevanjem PU Ljubljana, da bi veščino fizičnega urejanja prometa v križiščih rešili pred pozabo. Za samostojno delo v križiščih so namreč začeli aktivno usposabljati tako kandidate za policiste kot redni sestav policistov, pa tudi pomožne policiste in mestne redarje.

Rubrika Šport je tokrat v celoti posvečena kolesarjenju, saj je bilo v zadnjem četrtletju v policiji kar nekaj kolesarskih dogodkov.

Revijo lahko prelistate na povezavi: https://issuu.com/slovenskapolicija/docs/varnost-3-2018

Arhiv vseh revij je dostopen na spletnih straneh MNZ: Revija Varnost.