Objavljamo spomladansko številko revije Varnost, v kateri najdete številne zanimive vsebine. Vabljeni k branju!

Tokrat pozornost posvečamo novim uniformam, zaradi katerih so policisti prometniki vidnejši in varnejši. Obravnavamo tudi kadrovsko problematiko, saj statistika zadnjega desetletja kaže znaten upad števila zaposlenih v policiji.

Predstavljamo zgodbo pogumnega ljubljanskega policista, ki je v svojem prostem času ujel oboroženega roparja banke. Pišemo o delu policijskih pogajalcev, ki so v zadnjih desetih letih sodelovali v več kot 180 primerih. Dotikamo pa se tudi čedalje bolj aktualnih kriptovalut, katerih uporabniki nenehno nihajo med njihovo uporabnostjo in varnostjo.

V intervjuju predstavljamo Pavla Jamnika, vodjo kriminalistične akcije Sprava, v okviru katere policija preiskuje povojne poboje.

Obeležujemo tudi dve obletnici, in sicer 25 let sodelovanja Policijskega orkestra z glasbeno mladino ter 25 let Brajnikovega memoriala.

V tokratni številki predstavljamo tudi novo področje uporabe službenih psov. Pasji smrčki bodo odslej iskali tudi izvor požara.

V rubriki Prosti čas pa lahko spoznate uslužbenko novogoriške policijske uprave, ki se ukvarja s kaligrafijo oziroma umetnostjo lepega pisanja.

varnost 1 2018

V prvi letošnji številki Varnosti vas čakajo še mnoge druge vsebine, zato vabljeni k branju!


Revijo najdete na spletni strani notranjega ministrstva ali pa v interaktivni obliki na spletni strani Issuu.

Arhiv revije Varnost