Izšla je nova, letos že 3. številka revije Varnost. Tudi tokrat boste v njej našli zares pester nabor vsebin. Vas zanima, o čem pišemo tokrat?

V septembrski Varnosti smo nanizali kar nekaj zanimivih tem, ki so pri nas v Policiji zaznamovale najbolj vroče mesece leta in začetek jeseni: od "polepšane" Policijske akademije do prenovljenega voznega parka policije, od zahtevnega reševanja Vurberka, kjer je prebivalcem julija grozila 250-kilogramska neeksplodirana letalska bomba, do obogatitve spletnih strani policije z znakovnim jezikom za gluhe osebe.

Preberete si lahko obširen intervju z dr. Andrejem Lesjakom o povečani problematiki varnostnih incidentov v informacijskem sistemu policije ter pogovor z novim predsednikom Združenja policijskih šefov mag. Francem Virtičem. Posebej opozarjamo na z novimi vsebinami dopolnjeno aplikacijo Infopol, ki tako na čedalje več področjih vodi policiste pri celotnem poteku policijskega postopka.

Poslovili smo se od policijskega vikarja Janeza Novaka.

Zanimivi so še: strokovni članek o povezavi med jamarstvom in policijo, reportaži slovenskih policistov mirovnikov iz Palestine ter slovenskih policistov, ki so med poletno turistično sezono pomagali hrvaškim kolegom, ter prispevek o policistu Igorju Marijanu, ki je kot prostovoljni gasilec med divjanjem požarov na Hrvaškem organiziral zbiranje opreme za tamkajšnje gasilce. Svoje mesto pa so v reviji našle tudi številne aktualne požrtvovalne in preventivne akcije naših policistov, ki skupaj z novicami iz domačih in mednarodnih krogov zaokrožajo jesensko bero "policijskega" branja.

varnost 2017 3

Revija je dostopna na spletni strani notranjega ministrstva ter v interaktivni obliki na https://issuu.com/slovene_police/docs/varnost3_b0ce95429b1f85